NUFFNANG

Saturday, June 11, 2011

kek tiramisu 4 my lovely hubby

 biskut jejari yg telah di letak air nescafe

 krim yg plbgai dibwh

 bahagian yg telh disapu

 biskut jejari yg dibeli

 tabur serbuk koko



Bahan-bahan 
biskut jejari
250ml whipping cream
200ml cream cheese 

1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
1 sudu makan serbuk nescafe
serbuk koko untuk hiasan

Cara-caranya
1. Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas tadi
2. Satukan gula, cheese dan cream
3. Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu
5. Susun 1 bahagian biskut jejari dalam bekas
6. Tuangkan sdikit bancuhan nescafe ke atas biskut jjri
7. Sapu bahagian adunan cream+cheese tadi atas biskut jjri
8. Susun lagi bahagian yang selebihnya
9. Ulang sampai habis kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam fridge sebentar...
10.Hiaskan dengan serbuk koko bila masa nak menghidangkannya...



2 comments:

  1. cm hambarje smbutn kek tuu.sdeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  2. lbihkan pr0m0si.....hihi.......bljr ag e...nnt ley bkak kdai sm2

    ReplyDelete